سبک های عکاسی

سبک های عکاسی

سبک های عکاسی
هنر عکاسی photography
چکیده تقسیم بندی سبکها و ژانر های عکاسی کاریست دشوار، به همین دلیل هر عکاس را می توان صاحب یک ژانر از عکاسی دانست.

عکاسی انتزاعی

عکاسی انتزاعی، شاخه‌ای از عکاسی است که عکاس با حذف برخی ویژگی‌های سوژه و پررنگ کردن برخی دیگر، به بیانی انتزاعی دست می‌یابد که این بیان ممکن است کاملا خیالی باشد ، یا  اینکه سوژه در واقعیت وجود داشته باشد اما عکاس با حذف المانهای اضافی و یا با کادر بندی مخصوص تصویری متفاوت از واقعیت ارائه کند و باعث شود که سوژه را از همان جنبه‌ای که خود می‌بیند ببینید.

عکاسی ماکرو

عکس گرفتن از سوژه های کوچک، عکاسی ماکرو یا همان عکاسی از نمای نزدیک است. در عکس های ماکرو سوژه به کمک لنزهای مخصوص در ابعاد بزرگتر و واضح‌تر از آن چیزی است که در حیات هست دیده می‌شود که با چشم غیر مسلح قادر به دیدن آن نیستیم 

عکاسی مفهومی

در این سبک هنرمند به دنبال به چالش کشیدن ذهن بیننده به وسیله ی خلق یک مفهوم یا ایده است، تا بیننده را به تفکر وا دارد.

عکاسی معماری

در این سبک از آثار معماری، ساختمان‌ها و معماری شهری عکاسی می‌شود. که نوع لنز و زاویه دید تاثیر زیادی بر روی نتیجه ی کار خواهند داشت

عکاسی صنعتی

این سبک به معنی ثبت عکس از محصولات، خدمات، فرایندهای تولید، سازمان کار، کارکنان و یا تجهیزات سازمانی یک شخص یا ارگان می‌پردازد که بدون اغراق یا تغییری در اصل سوژه ثبت میشود.

عکاسی تبلیغاتی

معمولا این سبک را با عکاسی صنعتی اشتباه میگیرند اما تفاوتش با عکاسی صنعتی اینست که عکس تبلیغاتی شامل اغراق و بهترین حالت از یک محصول است و تمرکزِ عکس بر جذب مشتری می باشد نه صرفا برای اطلاع رسانی آن!

عکاسی فاین آرت

واژه عکاسی فاین آرت یا همان هنرهای زیبا در بین هنرمندان عکاس، معروف به عکاسی خلاقانه و هنری است که اشاره به دید خلاقانه هنرمند عکاس دارد.
و معمولا در نمایشگاه‌ها و موزه‌ها در معرض دید عموم مردم قرار می‌گیرند

عکاسی اجسام بی جان

یعنی عکاسی از اشیاء بی جان و یا بی حرکت. هدف اصلی در عکاسی اجسام (طبیعت) بی‌جان، بیان ایده و مفهومی خاص، به ساده‌ترین شکل است.
این سبک ازعکاسی نیاز به نورسنجی دقیق، کادرو ترکیب بندی و چیدمان خلاقانه دارد چیدمان در حقیقت همان چیدن صحنه عکس و ساختن صحنه است؛ در این سبک، عکاسان در حقیقت بیشتر عناصر عکس را می‌سازند تا اینکه صرفا سرگرم عکاسی باشند.

عکاسی مـُد

هدف اصلی عکاسی مد به تصویر کشیدن مد در انواع پوشاک و فرآورده‌های مرتبط است که اغلب همراه با مدل در کاتالوگ ها، مجلات طراحی لباس و تبلیغات منتشر می‌شود که یکی از سبکهای پر هزینه است
این شاخه ازعکاسی برای زیبایی‌شناسی و تبلیغات مورد استفاده قرار می‌گیرد

عکاسی نجومی

این سبک عکسها بوسیله دوربین یا تلسکوپ گرفته میشوند. برایِ گرفتن این عکسها هم باید علم نجوم سر در بیاورید ، هم اینکه شب ها در جاهایی دور از شهر و آلودگی های نوری اتراق کنید و ساعتها زمان بگذارید. عکاسی از رد ستاره ها نیز زیرشاخه عکاسی نجومیست که از ترکیب تعداد زیادی عکس به فاصله ی زمانی کم از یکدیگر است.

عکاسی پرتره

عکاسیِ پرتره یعنی عکاسی از چهره ی انسان ها

عکاسی خیابانی

این سبک در واقع صحنه‌هایی از زندگی روزمره مردم را سوژه اصلی خود قرار می‌دهد. محل اصلی گرفتن عکس‌های خیابانی معمولا کوچه ها، خیابانها، جشن ها، مرکزهای خرید و جاهایی که مردم گرد هم جمعند می باشد.عکاسی  خیابانی شاخه‌ای از عکاسی مستند به شمار می‌آید با این تفاوت که هدف اصلی عکاسی خیابانی به تصویر کشیدن مردم و روزمرگی های جامعه است و نه پوشش یک اتفاق.

عکاسی خبری

عکاسی خبری یا فتوژورنالیسم که هدف و پیام آن ثبت رویدادهای خبری و خبررسانی است.یک عکس خبری باید نماینده و شاهدی صادق در ماجرای اتفاق افتاده باشد. 

عکاسی حیات وحش

عکاسی حیات وحش، شاخه‌ای از عکاسی است که در آن از حیوانات و جانوران زنده در طبیعت بکر و وحشی عکسبرداری می‌شود.
البته بدون حضور انسان وعناصر و المان‌های زندگی انسانی و حتی بدون حضور حیوانات اهلی و دست آموز

عکاسی لند اسکیپ

این سبک شامل عکاسی از مناظر طبیعی و شهری، معمولاً با لنزهای واید است

عکاسی ورزشی

در این سبک از صحنه‌های ورزشی و ورزشکاران عکسبرداری می‌شود که تجهیزات و ابزارها به خاطر متحرک بودن سوژه و دور بودن عکاس از صحنه نقش مهمی دارند. بنابراین داشتن لنزهای قدرتمندی همچون تله و زوم لازم است. همچنین دوربین هم باید قابلیت استفاده ی پیاپی شاتر را داشته باشد.
سبک-های-عکاسی | عکاسی-انتزاعی | عکاسی-ماکرو | عکاسی-مفهومی | عکاسی-معماری | عکاسی-صنعتی | عکاسی-تبلیغاتی | عکاسی-فاین-آرت | عکاسی-اجسام-بی-جان | عکاسی-مد | عکاسی-نجومی | عکاسی-پرتره | عکاسی-خیابانی | عکاسی-خبری | عکاسی-حیات-وحش | عکاسی-لنداسکیپ | عکاسی-ورزشی