تنظیمات دوربین برای عکاسی ماکرو

تنظیم دوربین برای عکس های ماکرو

تنظیمات عکاسی ماکرو
هنر عکاسی photography
چکیده عکاسی نمای نزدیک از شیوه های هیجان انگیزی است که این امتیاز را میدهد تا به موضوعات کوچکتری از قبیل حشرات،گل ها،اشیا خانگی و... بپردازیم. عکاسی ماکرو، عکاسی نمای نزدیک یک دنیا مینیاتوری را که اغلب توسط چشم غیر مسلح دیده نمیشود،نشان میدهد.

پنج راه تنظیم دکمه ی کانون برای عکس هایی از نمای نزدیک

با ماکرو همیشه تصاویر شفاف بگیرید.
عکاسی ماکرو از شیوه های هیجان انگیزی است که این امتیاز را میدهد تا به موضوعات کوچکتری از قبیل حشرات،گل ها،اشیا خانگی و... بپردازیم.
عکاسی ماکرو و عکاسی نمای نزدیک یک دنیا مینیاتوری را که اغلب توسط چشم غیر مسلح دیده نمیشود،نشان میدهد.
عکاسی ثابت با ماکرو موضوعات را در مقیاس ۱:۱ یا بیشتر نشان میدهد و به این معنی است که سوژه موجود در همان اندازه در سنسور دوربین است،که در واقعیت است. اگرچه عکاسی از نمای نزدیک نشان میدهد حداقل یک مقیاس ۱:۲ به عنوان ماکرو در نظر گرفته میشود.
یکسری لنزهای ماکرو وجود دارد که میتواند یک باور اعجاب انگیز در مقیاس ۱:۵ به وجود آورد و به این معنی است که سوژه موجود بر روی سنسور پنج برابر بزرگتر از اندازه حقیقی است که واقعا زیبا و باورنکردنی است. برای فراتر رفتن، باید عکاسی با میکروسکوپ را امتحان کنید، که استفاده از آن کاملا با لنزهای ماکرو متفاوت است.
اگر بخواهیم از لنزهای ماکرویی صرف نظر کنیم،چند راه حل برای تنظیم دکمه کانون وجود دارد که میتوان از آن استفاده کرد. سوژه موردنظرتان اغلب نقش تعیین کننده ای را ایفا میکند و با توجه به اینکه هر شیوه ای برای هر سوژه ای مناسب نیست با دانستن گزینه ها میتوانید بهترین شیوه را انتخاب کنید.



autofocus فوکوس اتوماتیک

اولین و واضح ترین شیوه برای تنظیم دکمه کانون در عکس های ماکرو استفاده از فوکوس اتوماتیک است.
این شیوه در عین حال که شیوه بسیار خوبی برای تمام موضوعات است در اکثر مواقع نتیجه کاملا مثبتی نمیدهد. بنابراین باید هنگام عکسبرداری از سوژه مورد نظر خود به آن دقت کنید.
شایعترین مشکلی که فوکوس اتوماتیک دارد این است که برای فوکوس کردن به جستجو می پردازد و نمی تواند بطور دقیق روی موضوع تمرکز کند که میتوان با استفاده از focus limiter بر روی لنز این مشکل را حل کرد،این کار باعث کاهش فاصله فوکوس از لنز می شود.ولی اگر نمی خواهید اینکار را انجام دهید باید از manual focus یا روش های دیگر استفاده کنید.




Manual focus فوکوس دستی

همانطور که از نامش پیداست manual focus زمانیست که لنز را به حالت مربوطه تغییر دهید و بطور دستی ، رینگ فوکوس را تغییر میدهیم ،مزیت این روش این است که شما می توانید دقیقا همان چیزی را که از طریق دوربین می بینید با استفاده Live view از بر روی LCD صفحه ببینید
مزیت اصلی manual focus با استفاده ازlive view این است که تصویر را بزرگتر و گاهی واضح تر از موضوع دریافت میکنید ، به علاوه می توانید روی تصویرتان زوم کنید و هر قسمت از تصویر را که دلتان میخواهد روی آن فوکوس داشته باشید دقیق بررسی کنید. یکی دیگر از مزیت های این روش این است که با استفاده ازview finder لازم نیست روی زمین بنشینید یا خم شوید



Focusing plate صفحه فوکوس

صفحه فوکوس یک وسیله است که شما به بالای صفحه فوکوس بر روی یک سه پایه وصل می کنید.
سپس لنز خود را در مقیاس ۱:۱ یا فاصله تدریجی سوژه بر اساس ترکیبات خود تنظیم میکنید و چرخ ها را برای چرخاندن دوربین به عقب یا جلو حرکت می دهید. با استفاده ازfocusing plate می توانید با حرکت دادن دوربین به عقب و جلو نقطه فوکوس را تغییر دهید همچنین این روش دقیق تر از چرخاندن رینگ فوکوس روی لنز در فوکوس دستی است. یکی از بهترین و در عین حال ارزان ترین صفحه فوکوسManfrotto Micro Positioning sliding plate 454 است



Rocking technique روش نوسانی

تکنیک نوسانی زمانی مطلوب است که عکاسی یا بصورت دستی یا با یک دوربین ثابت در مکانی محکم و استوار باشد. این روش یک حرکت کوچک جلو و عقب است که اساسا در نسخه دستی بیشتر مورد استفاده قرارمیگیرد. هنگام عکسبرداری در مقیاس ۱:۱ ، یک لنز ماکرو به حداقل فاصله فوکوس تنظیم می شود، بنابراین چرخش رینگ فوکوس و فاصله دور فوکوس را سوژه تنظیم میکند. هنگامی که به آرامی درحال چرخش هستید صبر کنید تا سوژه در view finder ظاهر شود و دیافراگم shutter را در این نقطه رها کنید. عکسبرداری مداوم میتواند حالت ضربه هایتان را بهبود می بخشد.




articulating centre column ستون مرکزی

این روزها بسیاری از سه پایه ها دارای ستون مرکزی هستند ،مانند Vanguard Alta Pro 263 CB که به این معنی است که ستون مرکز را می توان در موقعیت افقی تنظیم کرد تا دوربین در موقعیت های متنوع تر قرار بگیرد.

در عکاسی ماکرو این دو مزیت قابل توجه است:
ابتدا باعث میشود دوربین به سوژه موردنظر که چه در زمین و چه در مکان های بالاتر قرار دارد نزدیکتر باشد و اینکار به آسانی انجام بگیرد و دومین و اساسی ترین مزیت آن این است که می توانید از ستون مرکزی به روش مشابه به عنوان focusing plate برای رسیدن به focus در مقیاس ۱:۱ استفاده کنید، مسلماً کاملا دقیق نیست اما کار میکند.
عکاسی ماکرو | عکس ماکرو | ماکروگرافی | تنظیم دوربین | تنظیمات ماکرو | عکس حرفه ای | عکس های ماکرو