تصویرسازی

تصویر سازی

تصویرسازی

تصویرسازی چیست


منشا کلمه تصویر سازی "illustration" از انگلیسی میانه، مشتق شده از کلمه ی "(illustration-(n" که ریشه ی فرانسوی لاتین دارد بوده و معنی آن روشنایی، روشنگری معنوی یا فکری است. تصویرسازی در عین حال هم می تواند معنای موضوعی را روشن کند و هم بستری تازه برای نشان دادن آن موضوع به جهان را به وجود بیاورد.
تصویرسازی یا تصویرگری امروزه، یکی از شاخه های هنرهای تجسمی است و به نوعی از اثر خلاقانه ی تصویری گفته می شود که القاکننده ی تجسمی یک مفهوم یا روایت با فرم بصری است. این مفهوم و روایت می تواند داستان، شعر، مقاله ای در روزنامه و کتاب و حتی تبلیغات تجاری، سرگرمی ها و اشکال و فرم های روی کالاها و لباس ها باشد.


تصویر سازان هر ابزاری که تاریخ هنر در اختیار می گذارد را به خدمت می گیرند . ابزاری که می تواند شامل رنگ روغن ، آبرنگ ، تمپرا ، اچیگ ، سبک اسکرین ، گراوود ، کولاژ ، اسکرج بورد ، قلم و مرکب ، مجسمه سازی مدیم های قابل قالب ریزی و ابزارهای دیجیتال همچون illustrator ، Photoshop ، flash ، شود .
تصویر سازی فصل مشترکی از گرافیک دیزاین ، هنرهای زیبا و دیزاین تعاملی (interactive design ) می باشد که شامل دامنه گسترده ای از فعالیت های خلاقانه می شود
یک تصویرسازی و یا مجموعه ای از آن، داستانی را روایت میکند که معمولا در ارتباط با متن است . یک تصویر سازی موفق ، خواه برای صفحه کتاب طراحی شده باشد ، خواه برای صفحه نمایش و یا دیوار، به همان میزان که از قدرت توصیف و شفاف سازی روایت برخوردار است، مبین نقطه نظر طراح تصویر ساز و رویکرد او نسبت به رسانه و تکنیک اش نیز هست .
گرچه تصویرسازی به لحاظ تاریخی در بستر واژگان به حیات خود ادامه میداد و وابسته به متن بوده ولی در سال های اخیر و به خاطر روند رو به رشد فرهنگ بصری، از اصولی مستقل برخوردار شده است .



انواع تصویر سازی بر اساس تکنیک‌های مورد استفاده


ما می‌توانیم تصویرسازی را بر اساس تکنیک‌های مورد استفاده به دو گروه عمده تقسیم کنیم
تصویرسازی
سنتی و مدرن.







انواع تصویرسازی با تکنیک های سنتی


تصویر سازی با مداد
تصویر سازی با خودکار و جوهر
تصویر سازی با ذغال
تصویر سازی با اکریلیک
تصویر سازی با گواش
تصویر سازی با آبرنگ
تصویر سازی با کلاژ
تصویر سازی با چوب‌تراشی
حکاکی روی فلز
لیتوگرافی



انواع تصویر سازی با تکنیک‌های مدرن


تصویرسازی‌های دیجیتال فری‌هند
گرافیک‌های وکتور



سه مهارت تصویرسازی


تصویرسازی بر سه مهارت تکیه دارد ، که هر سه آن ها در بسیاری از رشته ها قابل اجرا هستند :
به مفهوم در آوردن ایده ها (conceptualizing ideas) ( از چه جهان بینی ای برخوردار است )
حل مشکلات خلاقانه ( به چه صورت این دیدگاه را انتقال میدهد )
اختصار ، انتقال دهندگی ، مهارت های انتقال معنا .

این مهارت ها، با نقش مهمی که در راه دستیابی عملی به محصولی خلاق ایفا می کنند ، ما را در ارائه تعریفی برای تصویرسازی به عنوان رسانه ای موثق و در مقام حرفه ای تمام و کمال یاری می کند.



تصویرسازان به پنج گروه عمده تقسیم شده اند:


تصویرسازان کتاب ها ( که عناوین و موضوعات را به شکل طرح روی جلد و یا مضامین داستانی را در کتاب های داستانی به تصویر می کشند.)
تصویرسازان نشریات (که معمولا در روزنامه ها و مجلات به عنوان کاریکاتوریست های اجتماعی ، سیاسی یا تصویرسازان خبری فعالیت می کنند.)
تصویرسازان تبلیغاتی (تصویرسازی پوسترهای تبلیغاتی ،آگهی های تجارتی و تصویر سازی مربوط به بسته بندی کالاهای مصرفی نظیر مواد غذایی،بهداشتی، دارویی و…)
تصویرسازان بین المللی (معمولا هویت های فرهنگی، بومی، نژادی، تاریخی و جغرافیایی کشورها و ملت ها را منعکس می کنند.)
تصویر سازان موسسات و نهادها ( که پیام های موسسات و نهادهای هنری ،اجتماعی ، خیریه، خدماتی، ورزشی، سیاسی و آکادمیک یا علمی را به مخاطبین انتقال می دهند.)

تصویرسازی | انواع تصویرسازی | تکنیک های تصویرسازی | تصویرگر | تصویرگری