عکاسان معروف جهان

عکاسان بزرگ جهان

عکاسان معروف جهان
هنر عکاسی
چکیده با پایان یافتن قرن بیستم عکاسی صد و ششمین سالگردش را جشن میگیرد. اتفاقی که از همان ابتدا جذابیت بسیاری داشت و افراد زیادی را مجذوب و متحیر خود کرد. در این مطلب به طور مختصر به معرفی عکاسی و تعدادی از عکاسان معروف و آثارشان می پردازیم

هنر عکاسی

عکاسی در ابتدا به عنوان یک صنعت شناخته میشد و افراد شاغل در این رشته خود را صنعتگر می دانستند نه هنرمند. عکاسی، هنری تجاری بود که برای مقاصد گوناگون مورد استفاده قرار می گرفت.
عکاسی به کمک انسان آمد و پیش از فراموش شدن وقایع، انسان ها، اشیا و غیره، آنها را به گونه ای واقعی و دقیق ثبت کرد. به مرور زمان عکاسی در زمینه ها و عرصه های گوناگون راه پیدا کرد تا جایی که در زندگی مدرن امروزی کمتر عرصه ای را میتوان دید که از نفوذ عکاسی جا مانده باشد.
هنر عکاسی همچون هنرهای دیگر واقعیت یگانه و مختص خود را خلق میکند. بهترین و با ارزش ترین عکس ها آنهایی نیستند که صرفا چیزی را ثبت کرده باشند بلکه تصاویری از دسته آثار فاخر عکاسی محسوب می شوند که با بهره گیری از دانش، قوانین و ویژگی های مختص سبک و ژانرهای عکاسی و به طور هدفمند ثبت شده باشند.
در ادامه مطلب به معرفی تعدادی از عکاسان معروف جهان و تصاویری که ثبت کرده اند می پردازیم.


آلفرد استیگلیتس

( 1864 – 1946 )
آلفرد استیگلیتس در شهر بوهوکن ایالت نیوجرسی آمریکا متولد شد سپس در برلین عکاسی را آموخت و اولین عکس های خود را ثبت کرد.
از تاثیرگذارترین هنرمندان در رواج هنر آمریکا میتوان به آلفرد استیگلیتس اشاره کرد. با همکاری گروه عکاسان جدایی طلب و مجله ی کمرا ورک ، شکل و روند جدیدی در عکاسی هنری بوجود آمد که مبتنی بر جلوه معنوی عکس ها بود و با انتشار نشریه های آنها توسط استیگلیتس دوره ی جدیدی در عکاسی آغاز شد که مرتبط با قابلیت های بکر و دست نخورده عکاسی بود.
آلفرد استیگلیتس بر این باور بود که عکس ها باید به طور صریح و بدون هیچ دخل و تصرفی واقعیت را نشان دهد و از تکنیک های متعددی که باعث ایجاد حالت نقاشی گونه و رویایی در تصاویر می شود، پرهیز کرد.
به طور مثال عکس " عرشه کشتی " کاملا مطابق با آرمان ها و دیدگاه های آلفرد استیگلیتس است که از این عکس به عنوان نخستین عکس گزارشی اصیل یاد می شود.

عرشه کشتی، آلفرد استیگلیتس، 1907


سالی من

( 1951 – تاکنون )
سالی من در سال 1951 در لکسینگتون، ویرجینیا ایالت آمریکا متولد شد. او عکاسی را در سال 1971 در کارگاه انسل آدامز عکاس آمریکایی آموخت. سالی من تا به امروز جوایز زیادی دریافت کرده و آثارش توسط موزه های معروفی چون موزه هنرهای مدرن و موزه ی هنر ویتنی نیویورک و موزه هنر واشنگتن خریداری شده.
همچنین عکس های سالی من در سال های 1992 و 2001 بر روی صفحه اول مجله نیویورک تایمز قرار گرفت و در سال 2002 از طرف همین جمله به عنوان عکاس سال معرفی شد.
عکس های سالی من حقیقیت صرف نیستند بلکه تفسیر، تصور شخصی و نوع دیدگاه به خصوص هنرمند است که برای ما به نمایش درآمده. تصاویر او به طور مخفیانه و تصادفی ثبت نشده اند و تمامی سوژه ها از حضور عکاس و روند آن مطلع هستند. همچنین در تمامی آثارش از دوربین بسیار حجیم قطعه بزرگ استفاده کرده است.

سیگار شکلاتی ، سالی من، 1989


سیدنی شرمن

( 1954 – تاکنون )
سیدنی شرمن در سال 1954 در گلن ریچ نیوجرسی به دنیا آمد و از مهم ترین عکاسان پست مدرن آمریکاست. او با مجموعه عکس های بدون عنوان بدون فیلم در عرصه ی هنر شناخته می شود.
تصویر نقش زنان در گذشته و حال موضوع اصلی آثار سیدنی شرمن است. عکس های او نه یک شخصیت ویژه بلکه شخصی را نمایش می دهد که نقش بازی میکند، نقشی که همواره یک الگوی اجتماعی بوده و جایگاه گسترده زنان را در جامعه نشان می دهد.

سیدنی شرمن، 1978


ایلزه بینگ

( 1899 – 1998 )
ایلزه بینگ در سال 1899 در شهر فراکنفورت آلمان به دنیا آمد. اولین تجربه های ایلزه از عکاسی به سال 1929 برمی گردد زمانی که دوربین عکاسی خود را تهیه کرد و فعالیتش در عرصه ی عکاسی را آغاز کرد.
در عرصه ی عکاسی کمتر هنرمندی را می توان پیدا کرد که تصویری از بازتاب خود در شیشه های مغازه و آیینه ثبت نکرده باشد، ایلزه بینگ نیز از این دست هنرمندان است. بینگ با خودنگاره ایی ( سلف پرتره ) که از خود در سال 1931 ثبت کرده توانسته به خوبی با بهره گیری از خلاقیت و دید مخصوص به خودش عکسی مبهم و شگرفی را ثبت کند که از معروف ترین عکس های او محسوب می شود.

سلف پرتره در آیینه، ایلزه بینگ، 1931


ریچارد اودون

( 1923 – 2004 )
ریچارد اودون در سال 1923 در نیویورک متولد شد. او از دوران نوجوانی عکاسی را شروع کرد و باتوجه به علاقه ی بسیاری که به عکاسی داشت از ادامه تحصیل خود در رشته ادبیات و فلسفه کناره گیری کرد.
ریچارد اودون از تاثیرگذارترین عکاسان در عرصه ی مد و فشن است. اغلب موضوعات آثارش زنان و مردانی با ظاهر و چهره ایی مغرور هستند. با بررسی عکس های اودون میتوان به این نتیجه رسید که او علاقه ای به عکاسی از موضوعات اجتماعی نداشته و سوژه های او مانکن ها، مدل ها و افراد سرشناس بودند.
از دیگر ویژگی های عکس های ریچارد اودون، چاپ عکس ها در سایز بسیار بزرگ است، به طوری که گاهی ارتفاع عکس هایش به 5/1 در 3 متر می رسد.

ریچارد اودون ، 1950


هلن لویت

( 1913 – 2009 )
هلن لویت در سال 1913 در بروکلین متولد شد. او در طول فعالیت عکاسی خود از افراد، نژادها و اقوام متعددی عکاسی کرد اما هیچگاه به عنوان اسناد تاریخی و اجتماعی از آنها استفاده نکرد.
اکثر سوژه های هلن لویت در سطح خیابان های شهر بود مانند افراد طبقه پایین جامعه مخصوصا کودکان. هلن لویت به نمایش زندگی روزمره کودکان جنوب و حومه شهر میپردازد که آبراه ها، خاکریز ها و خانه های متروکه محل بازی آنهاست. 

هلن لویت ، 1940


ژوزف سودک

( 1896 – 1976 )
ژوزف سودک در سال 1896 در شهر گولین جمهوری چک به دنیا آمد. سودک به واسطه یکی از عموهایش با عکاسی آشنا شد. آشنایی او با عکاسی دقیقا همزمان با جنگ جهانی اول بود که باعث شد ژوزف سودک به جنگ برود. با وجود آن که پس از جنگ یکی از دستان خود را از دست داده بود اما علاقه ی او به عکاسی موجب شده که همچنان به روند عکاسی خود ادامه دهد.
ژوزف سودک یکی از رازآمیزترین عکاسان تاریخ است که پس از گذشت نیم قرن از فعالیت او هنوز عکس هایش از لحاظ زیبایی شناختی رازآلود و مبهم است. یک لیوان آب، تخم مرغ و سنگ همه چیزهایی است که او برای ثبت عکسی که " طبیعت بیجان ساده " می نامیدش کافی بود.

قدم بر باغ جادویی، ژوزف سودک، 1954- 1959


آرنولد نیومن

( 1918 – 2006 )
آرنولد نیومن در سال 1918 در نیویورک آمریکا به دنیا آمد. آرنولد نیومن به عنوان اسطوره ای در تاریخ عکاسی محسوب میشود که با شصت سال تجربه ی کار در این عرصه توانسته علاوه بر ثبت تصاویری شگرف ، بر هنرمندان دیگری چون آلفرد استیگلیتس و بومانت نیوهال تاثیرگذار باشد.
آرنولد نیومن با نگاه و رویکرد متفاوتی که داشت توانست سبک ویژه ای را در عکاسی پرتره بوجود آورد که منجر به شهرت او شد. همچنین او از افراد سرشناس، هنرمندان و سیاستمداران بسیاری عکاسی کرده است.

ایگور استراوینسکی، آرنولد نیومن، 1946


گوردن پارکس

( 1912 – 2006 )
گوردن پاکس در سال 1912 در شهر اسکات کانزانس متولد شد. او عکاس مستند است که به شیوه ی کلاسیک سیاه و سفید و تصاویر فتوژورنالیستی که برای اداره امنیت کشاورزی و مجله لایف تهیه میکرد مشهور است که در این میان تعدادی عکس از نویسندگان و شاعران شناخته شده ثبت کرده است.
همچنین گوردن پارکس نخستین کارگردان سیاه پوست آمریکایی است که برای استودیو های مهم کار کرد. علاوه بر این پارکس با کارگردانی فیلم هایی در هالیوود توانست دیدگاه های نادرست و متعصبانه نسبت به رنگ پوست را برای آمریکایی های آفریقایی تبار از بین ببرد.

امتحان عروسک، گوردن پارکس، 1947


گری وینوگراند

( 1928 – 1984 )
گری وینوگراند در سال 1928 در نیویورک به دنیا آمد. او تحت نظر الکسی برودوویج در مدرسه نوین مطالعات اجتماعی نیویورک به تحصیل عکاسی پرداخت. او از جمله عکاسان خیابانی است که به ثبت زندگی مردم آمریکا مخصوصا در دهه 60 می پردازد.
وینوگراند در سال های پایانی زندگی هنریش به نوع رفتار عمومی همشریانش نگاهی معترضانه و کنایه آمیز داشت.

گری وینوگراند، 1950

گردآورنده: آتوسا صفوی زاده
عکاسی | عکاسان مشهور | معروف ترین عکاس های دنیا | بزرگ ترین عکاس های دنیا | عکاس خارجی | بهترین عکاسان | معرفی عکاسان | عکاسان معروف دنیا | چند عکاس برتر | تاریخچه عکاسی | عکاسی خیابانی | عکاسی مستند | دوربین عکاسی